conference lunch move company map contacts lindholmen lindholmen 2 travel info

Du är här

Nyheter

Innovationsplattformen har lanserats

1 september 2015
ElectriCitys innovationsplattform är nu lanserad. På plattformen finns verktyg och resurser som ska underlätta formandet av morgondagens bussresor.

ElectriCity Innovation Platform är en innovationsplattform som skapats inom projektet ElectriCity i syfte att möjliggöra intern och extern utveckling av nya tjänster och produkter.

Innovationsplattformen tillhandahåller framförallt information om de el- och hybridbussarna som trafikerar linje 55 samt om dess hållplatser, men även om kollektivtrafiken i Västra Götalandsregionen i allmänhet. Informationen kan bl.a användas som underlag för att skapa koncept och prototyper till ElectriCity Innovation Challenge 2015.

Under fliken "bibliotek" finns den typ av information om ElectriCity som inte förändras över tid - bl.a. visionsdokument, tekniska specifikationer, bilder och ritningar. Biblioteket kommer att fyllas på efterhand, både innan och efter ElectriCity Innovation Challenge 2015.

Den information om ElectriCity som förändras över tid, s.k. realtidsinformation, finns samlad i ett API (application programming interface). Exempel på realtidsinformation är var bussarna befinner sig just nu, vilken temperatur det är i bussarna och huruvida någon har tryckt på stopp-knappen. APIet kommer att vara tillgängligt från och med den 18 september 2015.

Läs mer på hemsidan för plattformen: platform.goteborgelectricity.se